AnyTone AT-D878UV

Inhoud van de doos AT-D878UV

De Anytone AT-D878UV is een draagbare radio voor uitzending in DMR digitale radio (compatibel met MOTOTRBO Tier 1 en 2); traditionele FM wordt ook ondersteund. In tegenstelling tot veel andere DMR-apparaten biedt de AT-D878UV echte VFO-bewerkingen. Hier kan de gebruiker zelf de verzendfrequentie en parameters zoals gebruikelijk instellen, in plaats van alleen voorgeprogrammeerde geheugenkanalen te gebruiken. De Anytone AT-D878UV kan op een simpele manier voorzien van geheugenkanalen, 4000 voor nauwkeurigheid. Er zijn diverse “Codepluggen” in omloop maar een aantal amateurs hebben zich er in vast gebeten (onder andere Mark PA0MAG, Robert PC5E, Jaap PC2J, Carel PA3EHA, Rutger PA3CQJ en diverse mede amateurs welke ik niet bij naam genoemd heb. Alvast sorry daarvoor) en hebben op https://www.dmrtechnoronde.nl/index.php een fantastische codeplug afgeleverd welke voor iedereen geschikt is die in het bezit is van deze mooie portofoon. Een ander verschil met andere DMR-apparaten is de mogelijkheid om de meeste (niet alle) parameters op het apparaat te wijzigen. U hoeft dus niet voor elke kleine wijziging te vertrouwen op de computerprogrammering. Instellingen voor alle parameters (bijv. DMR ID) zijn echter alleen mogelijk met een speciale (gratis) pc-software.

Anytone AT-D878UV (plus) 1.16 Firmware

Nieuw De AT-D878UV is de opvolger van de immens populaire D868UV. Nieuw in deze radio is – onder andere – de APRS / FM. De Anytone AT-D878UV heeft meer intern programmageheugen waardoor er meer functies in de portofoon software zitten . Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om alle APRS-parameters in het menu in te stellen, het is niet nodig om de codeplug opnieuw te programmeren voor deze wijzigingen. Een andere nieuwe functie is “roaming”, de functie waarin een repeater automatisch wordt geselecteerd door de bereikbaarheid van repeaters te controleren in een lijst met vooraf gedefinieerde repeaters.

De functies van de AT-D878UV zijn zeer uitgebreid. 4000 verschillende kanalen kunnen worden opgeslagen (in digitale en analoge, ook mogelijke gemengde bewerkingen); 10.000 gespreksgroepen kunnen worden geconfigureerd en het geheugen kan maximaal 150.000 contacten bevatten. Deze worden door het Brandmeister Database Team (Wilfred PD1WP, Loui PD1LOI en onze script specialist Andy PD2EMC) bij gehouden en compleet gemaakt. Op het moment van schrijven zitten er 125423 contacten in. Bij analoog gebruik worden functies zoals DTMF, CTCSS en DCS ondersteund, evenals tweekleurige en vijftonige signaalcodering. Een salvo-burst van 1750 Hz is ook beschikbaar. Vijf van de keuzerondjes kunnen individueel functies worden toegewezen, zodat elke gebruiker de radio kan aanpassen aan zijn persoonlijke voorkeuren. Ook is het handig om te kijken naar de analoge bandbreedte. Carel (PA3EHA) kwam erachter dat de standaard 25 kHz niet altijd de beste keuze is voor bepaalde analoge repeaters. Bepaalde analoge repeaters zijn beter te ontvangen als je het kanaal op 12.5 kHz zet. Kijk wel uit dat de uitgaande spraak niet te klein overkomt zodat het tegen station de QSO moeilijk kan verstaan. Het grote 1,77-inch kleurendisplay kan worden verlicht met verschillende helderheidsgraden en is gemakkelijk te lezen, zelfs in fel zonlicht. Om energie te besparen, schakelt het display na een instelbare tijdsperiode automatisch uit.

Een ander kenmerk om te benadrukken is de optie om meerdere DMR-ID’s op te slaan. Er zijn amateurs die twee DMR-ID’s hebben Je kunt met het apparaat dus beide DMR-ID’s invoeren. Mochten er meer familieleden een machtiging hebben kan je hetzelfde apparaat delen. De Anytone AT-D878UV is uitgerust met een GPS-ontvanger, positiegegevens kunnen via de radio worden verzonden. De D878UV is een Dualband-apparaat voor 2 m (VHF) en 70 cm (UHF), op beide banden is het mogelijk om in analoge modus in FM of digitaal in DMR te werken. Bovendien is er ook een ontvanger voor de WFM-uitzendingsband beschikbaar. Het zendvermogen kan op 4 niveaus (Laag, Midden, Hoog of Turbo) worden ingesteld van minimaal 1 tot maximaal 6 watt (UHF) of 7 watt (VHF). De hoofdtelefoon / microfoonaansluiting is compatibel met Kenwood of Wouxun. De antenneaansluiting is een verzonken SMA-connector, zodat u de optionele antennes van Diamond kunt gebruiken, zoals die welke eindigen op “J” in de productaanduiding. De programmeerkabel is bij de levering inbegrepen, de programmeersoftware moet (gratis) van de website van de fabrikant worden gedownload.

Conclusie

De portofoon is een fantastisch apparaat. Zeker als je ziet dat hij te bestellen is voor €174,95 bij Communicationworld.nl. Ze hebben ook een aanbieding compleet met een (storingsvrije) heavy duty speaker microfoon voor €186,95.

The best DMR Radio?
Anytone AT-D878UV Plus with Bluetooth and GPS

Nu is er een nieuwe Anytone portofoon uitgekomen. Het is de AT-D878UV Plus nu met Bluetooth. Qua specificaties is hij gelijn aan de versie zonder Bluetooth. Echter de Plus springt in de wens van vele amateurs om draadloos een QSO te voeren omdat de nieuwe komende wetgeving het vasthouden van een microfoon tijdens het rijden niet meer toestaat. Bij communicationworld.nl is hij te bestellen. Klik HIER om naar de webshop te gaan om de Anytone AT-D878UV Plus te bestellen voor €214,95

De nieuwste CPS, Firmware en de meest recente database voor de Anytone AT-D878UV kan je HIER vinden.

Hieronder een korte video van de Anytone AT-D578UV III. Een triple band radio met bluetooth en GPS.

AT D578UVIII TriBand Mobile Radio

Powerwerx CSC-868 heavy-duty nylon is een professionele bescherm holster met een roestvrijstalen riemclip speciaal voor de Anytone AT-D878UV & AT-D868UV.  De grote elastische voor- en zijklips houden de portofoon stevig vast en het venster zorgt ervoor dat de gebruiker de portofoon goed kan bedienen en het display duidelijk zichtbaar blijft. Hij bestaat uit hoogwaardige materialen om uw radio te beschermen. Past op iedereen AT-D878UV & AT-D868UV. 

Je kunt hem HIER bestellen voor $24,99

 7,188 Views Totaal,  3 Views Vandaag

☆ Translate ☆