Nieuws Agentschap Telecom

For foreign Ham radio stations. Use the Translate function of Google Chrome Browser to translate this website.

Agentschap Telecom – Nieuwsberichten Nieuwsberichten op Agentschap Telecom

 • Nieuwe verdelingsprocedure vergunningen landelijke digitale radio gestart
  on 21 januari 2021 at 08:20

  Op 19 januari 2021 is de aanvraagtermijn voor de verdeling van 12 landelijke vergunningen voor commerciële digitale radio gestart. Geïnteresseerde partijen kunnen tot en met 15 februari een aanvraag indienen voor maximaal 4 vergunningen. De looptijd van de vergunningen is 12 jaar. Deze vergunningen zijn bedoeld voor (nieuwe) commerciële omroepen die radioprogramma’s landelijk willen uitzenden.

 • Inspectieraad: Drieslag nodig om vertrouwen in inspecties te versterken
  on 18 december 2020 at 16:24

  Meer contact, uitwisseling en dialoog met de maatschappij. Een onafhankelijke positie die wettelijk is vastgelegd. En goede samenwerkingsafspraken met de departementen. Voor deze drie zaken zet de Inspectieraad zich in om het vertrouwen in de inspecties en de overheid als geheel te versterken. Dat schrijft de Inspectieraad op 10 december 2020 aan staatssecretaris Knops van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

 • Angeline van Dijk in Podcastserie Toekomst van het Toezicht
  on 8 december 2020 at 08:13

  Op 3 november vond het Toezichtfestival The Next Level plaats in de vorm van een online uitzending vanuit DeFabrique in Utrecht. Deze podcast is een registratie van de bijdrage die Angeline van Dijk, directeur-hoofdinspecteur bij Agentschap Telecom leverde en het gesprek dat daarop volgde met Marleen Stikker, internetpionier en oprichter van Waag.

 • Andere frequenties voor repeaters KPN
  on 25 november 2020 at 09:12

  Eigenaren van plug and play repeaters van KPN kunnen deze na 1 januari 2021 niet meer gebruiken. Dat komt omdat deze repeaters gebruik maken van frequenties die vanaf die datum niet meer in handen zijn van KPN.

 • Toezicht op antennes in de komende jaren
  on 23 november 2020 at 14:31

  Antennes voor mobiele communicatie moeten veilig zijn. Daarom controleert Agentschap Telecom of ze aan de geldende limieten voldoen. Hoe dat in de komende jaren gebeurt, staat in het nieuwe Meerjarenplan Elektromagnetische Velden (EMV).

 • Let’s talk about tech!
  on 30 oktober 2020 at 10:29

  Angeline van Dijk, directeur-hoofdinspecteur van Agentschap Telecom, was op 29 oktober te gast in de NOS op 3 Tech Podcast. De gespreksonderwerpen waren onder meer 5G, cyberveiligheid en artificial intelligence. De podcast is te vinden op de website van de NPO en verder op alle gangbare podcast-platforms.

 • Webinarserie zorgvuldig graven van start
  on 27 oktober 2020 at 09:02

  In november organiseert Agentschap Telecom vijf gratis webinars voor alle organisaties die betrokken zijn bij het leggen en onderhouden van kabels en leidingen. Het gaat onder andere om alle gemeenten in Nederland, alle beheerders van energie- en drinkwaternetten en datanetwerken en om de bedrijven die het graafwerk uitvoeren.

 • 5 november: Online symposium Opstap naar weerbaarheid
  on 6 oktober 2020 at 11:05

  Voor het derde jaar op rij organiseert Agentschap Telecom het symposium Opstap naar weerbaarheid. Geheel online dit keer en in het teken van digitale kansen en risico’s voor het bedrijfsleven. Het symposium vindt plaats 5 november van 10.30-12.00 uur. Deelname is gratis en inschrijven kan via het aanmeldformulier op onze website.

 • Uitgifte vergunningen voor mobiele communicatie op zee
  on 2 oktober 2020 at 06:42

  Agentschap Telecom kan vanaf 2 oktober drie vergunningen in de 700 MHz uitgeven voor mobiele communicatie op de Noordzee. Dat gebeurt via een ‘verdeling op afroep’.  

 • De digitale transitie: scenario’s, kansen, kwetsbaarheden en toezicht
  on 27 augustus 2020 at 10:00

  Agentschap Telecom presenteert onderzoeksrapport (Agentschap) Telecom in Transitie

 • Agentschap Telecom pleit voor eisen cyberveiligheid apparaten
  on 26 augustus 2020 at 11:40

  Acht simpele eisen kunnen de cyberveiligheid van ‘slimme apparatuur’ al sterk verbeteren. Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Agentschap Telecom is uitgevoerd. Agentschap Telecom beveelt fabrikanten van slimme apparaten aan de acht eisen te gebruiken bij de productie van en handel in slimme apparatuur.

 • Veldsterkte bij 5G-testlocaties op 3,5 GHz-band binnen de limiet
  on 30 juli 2020 at 14:22

  Op 10 juni 2020 heeft Agentschap Telecom twee 5G-veldsterktemetingen uitgevoerd bij massive MIMO-antennes die gebruik maken van de 3,5 GHz-band. De breedbandige veldsterktes bedroegen 0,97 en 1,23 volt per meter (V/m) en liggen daarmee ruim onder de blootstellingslimieten. De limieten lopen, afhankelijk van de frequentie, van 28 tot 61 V/m. De limiet voor de frequentie van 3,5 GHz is 61 V/m.

 • Publieke consultatie eIDAS-verordening
  on 29 juli 2020 at 08:28

  De Europese Commissie houdt een publieke consultatie waarin u uw mening kunt geven over de eIDAS-verordening (Verordening (EU) 910/2014). Agentschap Telecom houdt toezicht op verleners van vertrouwensdiensten. De consultatie is geopend tot 2 oktober 2020 en is te vinden op de website van de Europese Commissie.

 • Agentschap Telecom verleent wederom ruimtevaartvergunning aan Nationaal Icoon Hiber
  on 24 juli 2020 at 10:45

  Agentschap Telecom heeft wederom een ruimtevaartvergunning verleend aan Hiber. Met deze vergunning mag Hiber een nieuw type satelliet in een baan om de aarde brengen. Anders dan de eind 2018 gelanceerde satellieten beschikken de twee nieuwe satellieten Hiber 3 en 4 over voortstuwing en kunnen ze in de ruimte bijgestuurd worden. Met de lancering van de nieuwe satellieten, gepland voor het 4e kwartaal van dit jaar, worden de prestaties van het Hiber netwerk weer een stap verder gebracht.

 • KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo verwerven frequenties via Multibandveiling
  on 21 juli 2020 at 15:45

  Vandaag is de Multibandveiling afgerond. Dit is bekend gemaakt in een persconferentie door Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) en de Directeur Hoofdinspecteur van Agentschap Telecom, Angeline van Dijk. Drie partijen, KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo hebben frequenties verworven in deze veiling.

 709 Views Totaal,  1 Views Vandaag

☆ Translate ☆