IC-SAT100 Toekomst of…..

Realtime communicatie met iedereen op de planeet

Iridium Communications en partner Icom hebben vandaag de commerciële beschikbaarheid aangekondigd van ’s werelds eerste speciale DVS-push-to-talk (PTT) -radio.

De Icom IC-SAT100 is de enige Iridium PTT-compatibele Land-Mobile Radio (LMR) die real-time communicatie biedt met een druk op de knop tussen groepen individuen, die allemaal overal ter wereld kunnen zijn.

Dit gecombineerde product- en dienstenaanbod biedt kritische communicatie buiten het bereik van trunked radionetwerken en als noodback-up, en biedt bedrijfscontinuïteit en veiligheid voor klanten.

De Icom IC-SAT100 kan samenwerken met bestaande LMR-netwerken en via ether worden beheerd via het Iridium PTT Command Center, wat het beheer van het apparaat vereenvoudigt.

Bryan Hartin, executive vice president van sales en marketing, Iridium, zei dat er een duidelijke vraag was naar dit type Iridium Connected-producten

“Dit nieuwe satelliet-PTT-apparaat is anders dan ooit commercieel aangeboden op het gebied van functionaliteit, en het zou niet mogelijk zijn geweest zonder de geweldige samenwerking die we met Icom hebben opgebouwd, die de facto experts en leiders in de LMR-industrie zijn. Icom heeft een kleine, lichtgewicht en zeer goed presterende radio gemaakt die perfect is voor LMR-gebruikers. We kijken uit naar nog veel meer samenwerkingen met Icom in de toekomst. “

Het industriële, radio-achtige ontwerp dat verzonden personeel buiten het bereik van traditionele LMR-netwerken houdt. De commerciële beschikbaarheid van de IC-SAT100 maakt het nuttig voor overheidsinstanties, NGO’s, first responders, wetshandhavingsinstanties, zoek- en reddingsorganisaties en bedrijven.

De IC-SAT100 is ook compatibel met bestaande Icom-portfoliotoebehoren en de nieuwe VE-PG4, een interoperabiliteitsgatewayfunctie die integratie met bestaande LMR-systemen mogelijk maakt. Geen enkel ander commercieel verkrijgbaar PTT-apparaat heeft het ontwerp, de functionaliteit en de dekking van de IC-SAT100.

De IC-SAT100 is een compacte, gebruiksvriendelijke radio met robuustheid van militaire kwaliteit en heeft een hoge audioluidspreker voor een heldere communicatie, zelfs in omgevingen met veel omgevingsgeluid. Functieknoppen in radiostijl en een vertrouwde gebruikersinterface van de LMR maken de IC-SAT100 ongelooflijk gebruiksvriendelijk voor bestaande radiogebruikers.

Met real-time, één-op-veel communicatie met een druk op de knop, en de werkelijk wereldwijde dekking van Iridium, zorgt het nieuwe apparaat voor een betrouwbare communicatie tussen werkteams in afgelegen gebieden. Gebruikers zullen weten dat ze ongeacht waar ter wereld ze personeel en middelen moeten inzetten, binnen de dekking blijven.

 1,763 Views Totaal,  1 Views Vandaag

☆ Translate ☆