Nieuws Agentschap Telecom

For foreign Ham radio stations. Use the Translate function of Google Chrome Browser to translate this website.

Agentschap Telecom – Nieuwsberichten Nieuwsberichten op Agentschap Telecom

 • Verlenging reactietermijn Toezichtarrangement Mobiele Communicatie en meetprotocollen
  on 14 januari 2020 at 09:07

  Agentschap Telecom verlengt de termijn om te kunnen reageren op het Toezichtarrangement mobiele communicatie en meetprotocollen voor de zogenaamde Multiband-vergunningen. Reden hiervoor is het verzoek van een mobiele netwerkoperator. De verlenging is eenmalig en loopt tot en met 22 januari 2020.

 • Agentschap Telecom publiceert jaarwerkplan Toezicht 2020
  on 23 december 2019 at 13:29

  Focus op de kwaliteit van onze digitale infrastructuur, meer toezicht op de bereikbaarheid tijdens grote evenementen en veel aandacht voor de veiligheid en betrouwbaarheid van apparatuur. Dat en meer staat in het jaarwerkplan 2020 van Agentschap Telecom. 

 • Consultatie Nederlandse veiling snelle mobiele communicatie gestart
  on 5 december 2019 at 11:59

  Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft vandaag de consultatie gestart voor de veiling van frequenties voor snelle mobiele communicatie zoals 5G. Deze zogenoemde conceptregelgeving bevat zowel de voorgestelde opzet als de minimum opbrengst (0,9 miljard euro) van de landelijke veiling in het voorjaar van 2020. Na de veiling blijven minimaal drie partijen diensten aanbieden aan Nederlandse consumenten en bedrijven.

 • Aangepast sanctiebeleid voor illegale omroep
  on 4 december 2019 at 10:23

  Vanaf 1 december 2019 hanteert Agentschap Telecom een nieuw boetebeleid voor illegaal FM. Wie zonder vergunning radio-uitzendingen verzorgt, riskeert een boete van € 2500. De hoogte van de boete kan oplopen tot maximaal € 15.000. Dat is onder meer afhankelijk van de sterkte en het bereik van de zender en de vraag of de illegale uitzending storing veroorzaakt op vitale diensten zoals alarmnummer 112.

 • Merendeel ledlampen voldoet aan technische eisen
  on 28 november 2019 at 09:55

  Om te testen in hoeverre ledverlichting storing kan veroorzaken op andere apparaten, onderzocht Agentschap Telecom 44 ledlampen. In totaal scoorden 41 van de 44 (93%) lampen een goed resultaat. Slechts 3 ledlampen voldeden niet aan de technische Europese eisen.

 • Meetresultaten 5G-signalen op 26 GHz binnen de limiet
  on 20 november 2019 at 14:30

  Agentschap Telecom heeft in september twee veldsterktemetingen uitgevoerd bij 5G-testinstallaties die gebruikmaken van de 26 GHz band. De veldsterktes bedroegen 0,28 en 0,10 volt per meter. De limiet voor deze frequentie bedraagt 61 volt per meter. De meetresultaten voor deze 5G-installaties liggen dus ruim onder de limiet.

 • Agentschap geeft graafketen harde deadline
  on 15 november 2019 at 13:22

  “De sector heeft nog twee jaar om CROW500-proof te worden. Uiterlijk op 1 januari 2022 werkt de hele graafketen volgens deze richtlijn.” Dat was de heldere boodschap die John Derksen (Hoofd Toezicht Agentschap Telecom) gaf tijdens een bijeenkomst van het Kabel- en Leiding Overleg (KLO). Deze opdracht is nodig om het aantal vermijdbare graafschades drastisch terug te dringen. Daar waren de aanwezige leden van het KLO het ook zeer mee eens.

 • Slimme apparaten: gemak of gevaar?
  on 13 november 2019 at 09:48

  Op 14 november gaan onderzoeksjournalist Huib Modderkolk, John Derksen van Agentschap Telecom, Tweede Kamerlid Kees Verhoeven, serial entrepeneur Jörgen Sandig en Frank Groenewegen van Fox-IT er met elkaar en met het publiek in gesprek over slimme apparaten.

 • ‘Serious game Telekwetsbaarheid’ biedt inzicht in gevolgen van uitval telecom
  on 28 oktober 2019 at 10:23

  Wat betekent uitval van telecom voor een gemeentelijke organisatie? Hoe informeer je de medewerkers van de gemeente als de telefoon en mail niet meer werkt? Hoe communiceer je met burgers? Hoe sta je in verbinding met hulpdiensten en crisisorganisatie? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens de serious game Telekwetsbaarheid, een game ontwikkeld door Agentschap Telecom.

 • Tarieven voor 2020 bekend
  on 23 oktober 2019 at 11:53

  U betaalt als radiozendamateur of gebruiker van maritieme radioapparatuur ieder jaar voor uw registratie. De bedragen worden elk jaar opnieuw vastgesteld. Deze en andere tarieven voor 2020 vindt u in de Regeling vergoedingen Agentschap Telecom 2020. 

 • Consultatie tijdelijke verdeling van frequentieruimte voor lokale digitale radio-omroep (DAB+)
  on 22 oktober 2019 at 10:50

  Op 22 oktober 2019 is de consultatie gestart voor de tijdelijke verdeling van frequentieruimte in laag 6 voor lokale digitale radio-omroep (DAB+). De uitgifte van vergunningen zal later plaatsvinden op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

 • Digitale veiligheid slimme consumentenapparaten niet op orde
  on 25 september 2019 at 08:00

  De digitale veiligheid van veel consumentenapparaten die met internet zijn verbonden – het zogenoemde Internet-of-Things – is niet op orde. Vooral slim speelgoed (‘connected toys’) en babyfoons scoren slecht. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Agentschap Telecom dat vandaag door de toezichthouder aan staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) is aangeboden.

 • Veldsterkte bij 5G-testlocaties binnen de limiet
  on 24 september 2019 at 13:11

  In de periode februari tot en met september 2019 heeft Agentschap Telecom op drie 5G-testlocaties meerdere veldsterktemetingen uitgevoerd bij 5G-antennes. De veldsterkte lag een factor 10 tot 20 onder de Europese blootstellingslimieten: tussen de 1,1 en 3 volt per meter (V/m). De limieten lopen, afhankelijk van de frequentie, van 28 tot 61 volt per meter.

 • Symposium Opstap naar weerbaarheid
  on 23 september 2019 at 13:25

  Voor het tweede jaar op rij organiseert Agentschap Telecom het symposium ‘Opstap naar weerbaarheid’. Het symposium vindt plaats op donderdag 7 november in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg en staat geheel in het teken van continuïteit en digitale veiligheid. Hoe omarm je als organisatie innovatie en blijf je tegelijkertijd digitaal weerbaar?

 • Handreiking mobiele bereikbaarheid gemeenten
  on 19 september 2019 at 07:15

  Slecht bereik? Daar is vaak wat aan te doen! Agentschap Telecom heeft een stappenplan ontwikkeld dat gemeentebesturen kan helpen de mobiele bereikbaarheid in hun gemeente te verbeteren. Dat is belangrijk voor de lokale economie en veiligheid. En natuurlijk prettig voor alle inwoners!