Database en Contact

Database en Contact

Nederlands beste Ham Radio Website

For foreign Ham radio stations. Use the Translate function of Google Chrome Browser to translate this website.

The Leading DMR Database Worldwide

*Vermeld altijd NAAM, DMR-ID en CALLSIGN*

*Always state NAME, DMR-ID and CALLSIGN*


Update Tools van het DMR User Database Team

Wekelijks presenteert het DMR User Database Team een nieuwe database voor onder andere de TYT, Retevis, Ailunce HD1, Anytone en nog meer merken. Hierbij zorgt het DMR User Database Team voor de wekelijkse updates, de diverse DMR-DB Tools V2.0a, hulp bij de installatie van de Oracle VM Virtual Box, alle tool gerichte support en voor de ontwikkeling van de diverse scripts. Hieronder zal ik de diverse Tool download linken (rood) plaatsen zodat hij buiten Facebook om ook hier verkrijgbaar is.

Uiteraard kan je de DMR User Database Tools ook vanaf onze nieuwe Github.com pagina downloaden. Klik hier om naar onze nieuwe Github te gaan

De DMR User Database Tool v2.00a is voor bijna alle TYT, Tytera, Retevis en equivalenten. Klik onder in het overzicht van de diverse tool versies op nummer 1 of 2 (rode tool naam) om de download te starten. Met de DMR Users Database Tool versie 2.00a is het ook mogelijk om de laatste aangepaste firmware te downloaden en deze met behulp van de tool te installeren op je portofoon. De mini versie is er enkel voor de database maar niet voor de firmware. daar heb je de volledige tool versie voor nodig.  Klik op de 4e rode tool naam voor de Retevis Aliunce HD1 Database Tool versie 2.00 DMR-DB Edition. Uiteraard hebben we ook een database tool voor de Anytone AT-D878UV  (Database Tool versie 2.00a DMR-DB Edition).  Die zit achter nummer 3.  klik op de rode tool naam om ook hier de download van te starten. Let wel dat de Anytone tool enkel het CSV download. Het gedownloade CSV bestand (userat.csv) kan je vervolgens met behulp van de CPS importeren in de Anytone portofoon. Uiteraard zijn we een van de eerste dualband portofoon niet vergeten. De Tytera MD-2017. Zijn tool staat achter nummer 5.  Klik op de rode tool naam om de download van deze tool te starten.

Mocht je als nieuwe DMR gebruiker je  DMR-id willen toevoegen of als bestaande amateur iets willen wijzigen, kan dit met het bovenstaande contact formulier. . Deze gegevens heb ik nodig om de lijst volledig te krijgen: DMR-id, Callsign, Voor en Achternaam (Achternaam mag op verzoek verwijderd worden uit de database) en je Woonplaats.

Bedankt namens het DMR User Database Team

Download hier de nieuwste database voor de Anytone AT-D878UV (152595 Contacten)  Klik HIER om de download te starten. 

Voor de andere merken portofoons ( zoals bijvoorbeeld de TYT, Tytera, Retevis en andere vergelijkbare toestellen) heeft u een stripped.csv nodig. Download HIER de nieuwste versie.(152830 id’s)

We ondersteunen ook de Ailunce HD1 en de Tytera 2017.

De Tytera  2017 kan maar 100.000 id’s aan. Klik HIER om de database te downloaden voor de 2017.

Klik HIER voor de database van de Ailunce HD1

(De database van de Anytone, TYT, Ailunce HD1 en de Tytera 2017 zijn van 14-01-2020)

Onze database is AVG Proof.

Er is inmiddels ook een nieuwe codeplug verschenen voor de Anytone AT-D878UV. ( V5)

Let wel dat je het een en ander moet aanpassen in de plug. Daarom heeft Rutger er een handleiding bij gemaakt welke je hieronder ook kunt downloaden. Tevens is er een toelichting wat betreft de nieuwe Duitse toevoeging. 

Veel succes met het naar je hand zetten van deze nieuwe codeplug versie 5.

Op 23-11-2019 is er wederom een nieuwe firmware uitgekomen voor de Anytone AT-D878UV (en de Plus). 

Het betreft Firmware versie 1.16

Change Log:

 1. Lost het probleem op dat het digitale contact dat handmatig wordt gewijzigd op de radio niet wordt opgeslagen.
 2. Lost het probleem op dat de radio na TX geen RX verzendt wanneer zowel zend- als ontvangstradio’s zijnmet digitale monitor AAN.
 3.  Lost het probleem op dat de Talker-Alias niet verandert wanneer de radio-ID verandert.
 4. Lost het probleem op dat de digitale scan gemakkelijk wordt verstoord.
 5. Lost het probleem op in CPS dat 5Tone automatisch E aan de code toevoegt.
 6. Lost het probleem in CPS op dat de AES-code onjuist is wanneer u de codeplug opent.
 7. Lost het probleem op dat de roepnaam in oranje kleur verandert wanneer u de codeplug rechtstreeks in de radio laadt.
 1. CPS-optionele instelling – Display, maakt het mogelijk om verschillende kleuren in te stellen voor A-kanaalnaam en B-kanaalnaam.
 2. CPS-optionele instelling – Overige – Coderingstype, maakt het mogelijk om AES of Common-codering te kiezen type. Met het algemene coderingstype kan de radio communiceren met eerdere D868UV of D878UV radio’s.Opmerking: de radio moet opnieuw worden opgestart nadat u het coderingstype hebt geselecteerd.
 3. Het probleem is opgelost dat wanneer de digitale monitor is ingeschakeld, de # -toets niet wordt opgeslagen om het kanaal en de kleurcode op te slaan.
 4. Verbeterde het probleem dat soms het LED-lampje blijft branden in een digitaal kanaal.
 5. Het probleem is verbeterd dat het display na ontvangst van het signaal soms blijft ontvangen en radio uitzendt
 6. Het probleem is opgelost dat wanneer DTMF-> D codepauze is ingesteld, op PTT drukt en de toets Down de gegevens niet verzendt. D code.
 1. Optionele instelling -> Display -> Standby Char Color, maakt het mogelijk om verschillende kleuren in te stellen.
 2. Lost het probleem op dat de radio blijft ontvangen wanneer wordt overgeschakeld van TS1 naar TS2. Het Probleem is alleen in VFO-modus: als ik tijdens een ontvangst op TS1 verander op TS2, blijf ik ontvangen of liet alleen audio vallen maar ID werd ontvangen

In de Firmware RAR file staat een uitleg hoe deze 1.16 te installeren. 

Succes

Hierbij alle DMR User Database Tools op een rij

Alle bovenstaande tools worden wekelijks 2x voorzien van de nieuwste database met bijna 141000 id’s.

Er is nu ook een Beta Database pagina op Github. Andy PD2EMC heeft deze pagina gecreëerd. Hier staat de kale onbewerkte en niet gecontroleerde database. Dat betekent voor Europa enkel de DMR-ID, Callsign, Voornaam en Land. Deze moet nog klaar gemaakt worden door mij en het team zodat ze bruikbaar zijn in de BrandMeister User Database. Wil je gebruik maken van de Beta Sectie klik dan op de onderstaande link. 

Beta Sectie DMR User Database Team. 

Namens het gehele DMR User Database Update Team heel veel plezier met de tools/support

DMR-id aanvragen voor gebruik  DMR Netwerk:

De aanmelding voor een DMR account is een gratis service van www.ham-digital.org. De website www.dmrreview.com  verwijst direct door naar de betreffende website om de registratie te starten. Hiertoe zijn uw callsign, naam, e-mail adres en een kopie van uw registratiebewijs noodzakelijk om aan te tonen dat u over een legitieme registratie beschikt, uitgegeven door de Nederlandse overheid. Behalve callsign en naam is het toegestaan om verdere persoonsgegevens, zoals uw Burgerservicenummer op uw kopie registratiebewijs onleesbaar te maken.