Database en Contact

For foreign Ham radio stations. Use the Translate function of Google Chrome Browser to translate this website.

Yaesu FTDX3000 Review, Making Contacts On HF

*Vermeld altijd NAAM, DMR-ID en CALLSIGN*

*Always state NAME, DMR-ID and CALLSIGN*


Update Tools van het Brandmeister User Database Team

Twee keer per de week presenteert het BrandMeister User Database Team een nieuwe database voor onder andere de TYT, Retevis, Ailunce HD1, Anytone en nog meer merken. Hierbij zorgt het BrandMeister User Database Team voor de wekelijkse updates, de diverse BM-DB Tools V2.0, hulp bij de installatie van de Oracle VM Virtual Box, alle tool gerichte support en voor de ontwikkeling van de diverse scripts. Hieronder zal ik de diverse Tool download linken (rood) plaatsen zodat hij buiten Facebook om ook hier verkrijgbaar is.

Uiteraard kan je de BrandMeister User Database Tools ook vanaf onze nieuwe Github.com pagina downloaden. Klik hier om naar onze nieuwe Github te gaan

De BrandMeister User Database Tool v2.0 is voor bijna alle TYT, Tytera, Retevis en equivalenten. Klik onder in het overzicht van de diverse tool versies op nummer 1 of 2 (rode tool naam) om de download te starten. Met de BrandMeister Users Database Tool versie 2.0 is het ook mogelijk om de laatste aangepaste firmware te downloaden en deze met behulp van de tool te installeren op je portofoon. De mini versie is er enkel voor de database maar niet voor de firmware. daar heb je de volledige tool versie voor nodig.  Klik op de 4e rode tool naam voor de Retevis Aliunce HD1 Database Tool versie 2.0 BM-DB Edition. Uiteraard hebben we ook een database tool voor de Anytone AT-D878UV  (Database Tool versie 2.0 BM-DB Edition).  Die zit achter nummer 3.  klik op de rode tool naam om ook hier de download van te starten. Let wel dat de Anytone tool enkel het CSV download. Het gedownloade CSV bestand (userat.csv) kan je vervolgens met behulp van de CPS importeren in de Anytone portofoon. Uiteraard zijn we een van de eerste dualband portofoon niet vergeten. De Tytera MD-2017. Zijn tool staat achter nummer 5.  Klik op de rode tool naam om de download van deze tool te starten.

Mocht je als nieuwe DMR gebruiker je  DMR-id willen toevoegen of als bestaande amateur iets willen wijzigen, kan dit met het bovenstaande contact formulier. . Deze gegevens heb ik nodig om de lijst volledig te krijgen: DMR-id, Callsign, Voor en Achternaam (Achternaam mag op verzoek verwijderd worden uit de database) en je Woonplaats.

Bedankt namens het Brandmeister User Database Team

Download hier de nieuwste database voor de Anytone AT-D878UV  Klik HIER om de download te starten. (deze bevat op 14-10-2019 144662 contacten wereldwijd.)

Voor de andere merken portofoons ( zoals bijvoorbeeld de TYT, Tytera, Retevis en andere vergelijkbare toestellen) heeft u een stripped.csv nodig. Download HIER de nieuwste versie van 14-10-2019 met 144894 ID’s wereldwijd.

Er is inmiddels ook een nieuwe codeplug verschenen voor de Anytone AT-D878UV. ( V5)

Let wel dat je het een en ander moet aanpassen in de plug. Daarom heeft Rutger er een handleiding bij gemaakt welke je hieronder ook kunt downloaden. Tevens is er een toelichting wat betreft de nieuwe Duitse toevoeging. 

Veel succes met het naar je hand zetten van deze nieuwe codeplug versie 5.

Gisteren 30-09-2019 is er wederom een nieuwe firmware uitgekomen voor de Anytone AT-D878UV (en de Plus). 

Het betreft Firmware versie 1.15.

Wil je enkel de nieuwste Base Band IC 3258 update? Klik op deze link

Hierbij alle BM Database Tools op een rij

Alle bovenstaande tools worden wekelijks 2x voorzien van de nieuwste database met bijna 141000 id’s.

Er is nu ook een Beta Database pagina op Github. Andy PD2EMC heeft deze pagina gecreëerd. Hier staat de kale onbewerkte en niet gecontroleerde database. Dat betekent voor Europa enkel de DMR-ID, Callsign, Voornaam en Land. Deze moet nog klaar gemaakt worden door mij en het team zodat ze bruikbaar zijn in de BrandMeister User Database. Wil je gebruik maken van de Beta Sectie klik dan op de onderstaande link. 

Beta Sectie BrandMeister User Database Team. 

Namens het gehele BrandMeister Database Update Team heel veel plezier met de tools/support

DMR-id aanvragen voor gebruik Brandmeister DMR Netwerk:

De aanmelding voor een DMR account is een gratis service van www.ham-digital.org. De website www.dmrreview.com  verwijst direct door naar de betreffende website om de registratie te starten. Hiertoe zijn uw callsign, naam, e-mail adres en een kopie van uw registratiebewijs noodzakelijk om aan te tonen dat u over een legitieme registratie beschikt, uitgegeven door de Nederlandse overheid. Behalve callsign en naam is het toegestaan om verdere persoonsgegevens, zoals uw Burgerservicenummer op uw kopie registratiebewijs onleesbaar te maken.